Usein kysyttyä

Ohessa asiakkaitamme askarruttaneita kysymyksiä ja niihin vastaukset

 

Onko laitteen käyttö turvallista? Perheessämme on kaksi pientä lasta, koira ja kissa. Mitä jos lapset tai lemmikit koskevat sähköjohtoon?

Laite perustuu samaan tekniikkaan kuin mitä on jo pitkään käytetty esim. hevoslaitumilla. Ihminen tai eläin saa siitä sähköiskun, joka tuntuu, muttei vahingoita eläintä tai ihmistä. Laite välittää lankaan sähköimpulsseja 1,3 sekunnin välein. Lyhtykestoinen jännite tekee laitteesta turvallisen käyttää.
Laite on CE hyväksytty BCTC-FY161105851C.

 

Laite toimii sähköllä. Kuinka paljon laitteen käyttö maksaa vuodessa?

Mikäli laite olisi kytkettynä verkkovirtaan ympärivuoden, kulutus nykyhinnoilla maksaisi n. 3 € vuodessa.

 

Onko laitteen asennus vaikeaa? Pystynkö asentamaan laitteen itse, jos osaan käyttää porakonetta?

Mouse Out järjestelmän asentaminen onnistuu kaikilta. Jos selviydyt taulujen ripustamisesta olohuoneen seinälle, saat järjestelmän asennetuksi.

 

En osaa asentaa laitetta itse. Mistä voisin saada apua asennukseen?

Ota yhteyttä Mouse Out -asiakaspalveluun, me etsimme asentajan. Toinen vaihtoehto on paikalliset mökkitalkkarit, remppafirmat jne. Järjestelmän asentaminen ei vaadi eritysosaamista.

 

Mitä jos laitteesta huolimatta jyrsijä pääsee talon seinien väliin?

Tarkista kytkennät ja liittimet. Tarkista että sähköpaimenlanka on vedetty rakennuksen ympäri vähintään 30 cm:n korkeudella maanpinnasta. Hiiret pääsevät rakennukseen myös rakennusta vasten nojaavia esineitä ja kasveja pitkin, joten ne on poistettava.
Varmista, ettei rakennuksessa ole sähköpaimenlangan asennuskorkeuden ja maanpinnan välisellä alueella rakoja tai välittömästi maanpinnan alapuolisella alueella. Jyrsijä menee rakennukseen pienestäkin noin 1 cm:n raosta.

 

Mistä tiedän, että laite toimii ja siinä kiertää virta? Täytyykö minun koskea itse sähköjohtoon ja ottaa vastaan sähköisku?

Kauttamme voi tilata jännitetesterin tai voit ostaa testerin lähimmästä rautakaupasta. Helppo tapa on kokeilla jännitettä esim. vasaralla, jossa on kumipäällysteinen kädensija. Pidä kumisesta kädensijasta kiinni ja anna vasaran metallisen osan koskettaa paimenlankaa. Mikäli langassa on jännitettä, syntyy sähköisku, jonka näet ja kuulet. Lankaan ei kannata koskea käsin virran ollessa kytkettynä; isku tuntuu kipuna.

 

Voinko asentaa Mouse Outin kesämökilleni, jossa ei ole sähköä lainkaan?

Kyllä. Mouse Out toimii vaihtoehtoisesti akulla. Jokaisen laitteen mukana toimitetaan akkukaapeli.

 

Kuinka pitkä takuu laitteella on? Jos laite menee rikki, missä sen voi korjata?

Laitteella on 12 kk takuu. Maahantuoja huoltaa tai lähettää uuden laitteen tilalle.

 

Mouse Out –karkotin on kytketty sähkövirtaan, mutta siinä ei kulje virta. Mikä on vikana?

Tarkista ensin, että sähköpaimenen pistoke on paikoillaan pistorasiassa. Älä käytä jatkojohtoja vaan kytke laite suoraan pistorasiaan. Jos vika ei korjaannu, tarkista kiinteistön perustukseen asennettu sähkönauha koko matkalta. Jos sähkönauhan ja perustuksen väli ei ole tyhjä, voi sinne kiinni jäänyt esine aiheuttaa oikosulun. Tarkista vielä kiinteistön sähkökaapista sulakkeet. Jos sulake on palanut, vaihda tilalle uusi samanlainen sulake tai palauta automaattisulake kytkimestä toiminta-asentoon. Jos sulake palaa heti uudestaan, irrota kaikki ko. sulakkeen ryhmässä olevat sähkölaitteet ja kytke ne yksitellen päälle. Jos kaikki sähkölaitteet toimivat aiheuttamatta sulakkeen palamista, voi kyseessä olla ylikuormitustilanne eli päälle on kytketty enemmän sähkölaitteita kuin sulakkeen nimellisvirta kestää.